NEWS ROOM 


Condmag: campioana Bursei

 Analistii firmei Contrast Management Consulting, lider al pietei de consultanta strategica si controlling din Austria, a realizat un top al celor mai performante actiuni de pe Bursa prin prisma plusului de valoarea pe care acestea l-au adus investitorilor.

Studiul a inclus primele 40 de companii de pe BVB din punctul de vedere al cifrei de afaceri si lichiditatea actiunilor precum si 10 emitenti vizibili de pe piata Rasdaq. Analiza a urmarit performanta strategica a societatilor respective in functie si de patru indicatori: rentabilitatea reala a capitalului (rentabilitatea capitalului din care se scade costul acestuia), rentabilitatea capitalului propriu (raportul dintre profitul brut si capitalul propriu mediu), indicator combinat de crestere anuala (variatie active imobilizate si variatie a cifrei de afaceri nete) si randamentul actiunilor respectiv randamentul actiunilor (variatie curs actiune plus dividende).
 
In ciuda scaderilor inregistrate de sectorul industrial, Condmag este liderul clasamentului in topul performantelor bursiere. Cu o crestere de 56% a cifrei de afaceri, Condmag a urcat de pe locul 29 in 2008 pe primul loc anul trecut, obtinand 81,5 puncte din punctajul maxim de 84 de puncte. Rentabilitatea reala a capitalului a fost de 10,65% in 2009, in timp ce cea a capitalului propriu s-a ridicat la 23,43%. Anul trecut, indicatorul de crestere era de 36,06%.
 
“Cu o crestere de 56% a cifrei de afaceri in 2009, sustinuta de o majorare cu 16% a activelor imobilizate, Condmag a beneficiat de intrarea investitorilor strategici, pe termen lung, care au condus la o crestere a cotatiilor ce asigura un randament anual pentru actionari de peste 231%”, au argumentat oficialii Contrast Management Consulting.
 
Corelarea rezultatelor financiare cu managementul strategic demonstreaza ca societatea Condmag este o companie solida si o sursa valoroasa pe termen lung pentru plasamentele actionarilor, chiar si intr-un context economic nefavorabil.

 

 Inscriere newsletter

Adresa e-mail:


Vezi galeria