NEWS ROOM 


Condmag in topul celor mai reprezentative 10 companii de pe Bursa

Deja incluse in structura indicilor ROTX, BET-XT si BET-NG, titlurile Condmag vor fi incluse incepand cu data de 1 Aprilie 2010 si in componenta indicelui BET, un indice de referinta al pietei de capital. BET este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului celor mai lichide 10 companii listate pe piata reglementata BVB.
Condmag devine astfel una dintre blue-chips-urile Bursei de Valori cu o pondere de 3,78% in indicele BET.
Cu alte cuvinte, performantele financiare pozitive, inclusiv in perioade mai dificile, lichiditatea, pozitia pe piata si activitatea derulata, alaturi de calitatea actionariatului si a managementului, de altfel caracteristicile de baza ale companiilor blue chip, contribuie la consolidarea renumelui Condmag de companie puternica si stabila.
Dafora S.A., actionar principal al Condmag S.A., este de asemenea inclusa in componenta indicelui BET, inca din 1 Octombrie 2009.  
Termenul de blue chip este utilizat pentru a desemna companiile publice considerate de top, care sunt cele mai solide, mai eficiente si mai stabile de pe piata. Companiile blue chip vand, de regula, produse si servicii foarte cunoscute si acceptate ca fiind de top si au ca principala caracteristica performantele financiare pozitive, inclusiv in perioade mai dificile. Acest lucru contribuie la consolidarea renumelui de companie puternica.
Pentru ca o companie sa beneficieze de titulatura de blue chip, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de criterii precum: lichiditatea, performantele financiare obtinute, capitalizarea, calitatea acţionariatului şi a managementului si pozitia pe piata.
(Surse: www.bvb.ro, www.wikipedia.org; www.tradepedia.tradeville.eu)Inscriere newsletter

Adresa e-mail:


Vezi galeria